Cioloş: Universităţile agricole să strângă legăturile cu fermele, unde studenţii să facă practică

Autori: Pacala Dana , Vasile Magradean 04.05.2012

Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, unde a făcut o vizită la Târgul Agraria, că în ceea ce priveşte învăţământul universitar agricol lucrurile încep să evolueze din punctul de vedere al calităţii învăţământului şi al pregătirii studenţilor, dar trebuie făcut un efort între partea de aprofundare teoretică a cursurilor şi partea practică.

"Lucrurile încep să evolueze din punctul de vedere al calităţii învăţământului şi al pregătirii studenţilor. Unde mai trebuie făcut un efort, la toate universităţile agricole din România, este legătura între partea de aprofundare teoretică a cursurilor şi partea practică. Această parte practică nu doar în fermele pedagogice ale universităţilor, ci şi în fermele producătorilor. Am recomandat rectorilor universităţilor de ştiinţe agricole din România să stabilească legături instituţionale mai strânse cu fermieri, cu reţele de fermieri, unde studenţi să poată face stagiile practice şi când ies de pe băncile universităţilor să aibă deja şi experienţa activităţii practice", a spus Dacian Cioloş.

Comisarul european pentru Agricultură a vizitat, vineri, Târgul Agraria de la Cluj-Napoca, unde a degustat brânză oferită de producători agricoli din Maramureş, dar şi bere neagră cu gust de cacao, preparată de specialiştii USAMV.

Tot vineri, vizitează Târgul Agraria şi ministrul desemnat pentru Agricultură Daniel Constantin.