Samsung România estimează vânzări de zeci de mii de unităţi pentru Galaxy S3

Autor: Adrian Seceleanu 06.05.2012
Smartphone-ul Samsung Galaxy S3, noul vârf de lance al sud-coreenilor de la Samsung în lupta cu rivali precum Apple, Nokia sau HTC, va ajunge simultan, la finele acestei luni, în oferta celor mai mari trei operatori de telefonie mobilă din România, iar vânzările vor fi de ordinul zecilor de mii de unităţi, a declarat pentru ZF Sorin Manea, directorul diviziei telecom de la Samsung România şi Bulgaria.

"Primul lot de Galaxy S3 importat în România va fi de 10.000 de unităţi. Telefoanele vor ajunge la raft la finele acestei luni sau în primele zile din iunie", a spus Sorin Manea.

Samsung nu a oferit până în prezent informaţii despre preţul la care va fi disponibil telefonul, singura certitudine fiind doar că el va fi mai scump decât Galaxy S2, potrivit presei internaţionale. Momentan, niciun ope­rator local de telefonie mobilă nu a oferit date privind preţurile la care vor oferi S3 în con­diţiile în care discuţiile cu Samsung pe acest subiect ar putea fi încă în curs de desfăşurare.

În prezent Galaxy S2 se vinde în România la un preţ de aproximativ 1.900 de lei, fără un abonament de telefonie mobilă.

În acest an în România se vor vinde aproximativ un milion de smartphone-uri, faţă de 600.000 de unităţi anul trecut, potrivit estimărilor Samsung, cel mai mare jucător de pe piaţă. În total, în România se vând anual circa trei milioane de telefoane mobile.

Compania sud-coreeană a prezentat joi la Londra, în cadrul unui eveniment-gigant, la care au participat sute de invitaţi din întreaga lume, a treia generaţie a smartphone-urilor din seria Galaxy S, cu care compania speră să câştige teren pe piaţa mondială în faţa Apple, dar şi a unor rivali precum Nokia, HTC sau chiar Huawei şi ZTE.

Faţă de Galaxy S2 - în prezent vârful de gamă al Samsung în materie de smartphone-uri, Galaxy S3 vine cu un ecran mai mare, un procesor mai puternic şi o serie întreagă de servicii şi funcţii "inteligente".

În condiţiile în care S3 nu a venit cu un design revoluţionar sau cu un ecran, o cameră foto sau o altă caracteristică hardware revoluţionară, compania a insistat puternic asupra funcţiilor "in­teligente" ale telefonului: de la replica asistentului vocal Siri de pe iPhone până la func­ţiile care "ţin" telefonul pornit câtă vreme utilizatorul îl foloseşte. De altfel, cea mai mare parte a evenimentului de lansare - cu o durată totală de o oră, a fost dedicată prezentării acestor funcţii "inteligente" şi mai puţin specificaţiilor hardware. "Dezvoltat pentru a fi mai inteligent ca niciodată şi cu adevărat intuitiv, GALAXY S 3 a fost creat pornind de la cerinţele şi capacităţile umane", a spus JK Shin, preşedinte şi şef al Diviziei IT & Comunicaţii Mobile din cadrul Samsung.

Samsung ar putea vinde 50 de milioane de Galaxy S3 până la finele acestui an, estimează analiştii companiei de analiză Informa, în condiţiile în care gadgetul va fi telefonul oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra şi va fi intens promovat până când Apple va lansa noul iPhone.

"Galaxy S 3 va permite Samsung să-şi întărească poziţia de lider pe piaţa de smartphone şi să rămână cel mai mare jucător de pe piaţa de telefoane cu sistem de operare Google Android, cu circa 30% din acest segment", potrivit Informa.