Septimiu Buzaşu şi Valentin Preda ar putea reveni la Ministerul Transporturilor,ca secretari de stat

Autor: Lidia Neagu 07.05.2012

Silaghi a primit, luni, votul comisiilor parlamentare reunite pentru funcţia de ministru.

Şi el a făcut parte din Cabinetul Tăriceanu, în calitate de ministru al IMM-urilor.

Silaghi a afirmat la audieri că va avea ca măsuri obligatorii absorbţia accelerată a fondurilor europene, stabilirea indicatorilor de performanţă pentru manageri, îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru proiectele realizate în parteneriate public-private şi analizarea soluţiilor pentru restructurarea companiilor cu capital de stat.

La rândul său, Septimiu Buzaşu a spus că intenţionează să lanseze un proiect legat de montarea parapeţilor de drumuri pentru a împiedica înzăpezirea şi altul pentru înfiinţarea unei unităţi rapide pentru intervenţie, care să fie dotată cu utilaje specifice deszăpezirii.

Celălalt posibil secretar de stat în MTI, Valentin Preda, a afirmat că s-a consultat cu sindicatele de la Administraţia Portului Constanţa, unde este "o situaţie de sensibilitate", pe care însă o va "detensiona".

La audieri majoritatea răspunsurilor la întrebările parlamentarilor au venit partea celor doi secretari de stat propuşi.

După audieri, Silaghi a menţionat că va continua toate proiectele deja începute la Ministerul Transporturilor.

"Toate proiectele care sunt începute şi în termen vor fi finalizate. Nu avem de gând să întrerupem proiectele", a spus el.