Mihai Miron este interesat de achiziţii în producţia farma

Autor: Ioana David 07.05.2012

Omul de afaceri Mihai Miron, care controlează afa­cerea Ropharma din industria de medicamente, se gândeşte la achiziţia de laboratoare pentru a dezvolta producţia proprie care acum se realizează la Târgu-Mureş şi Chişinău.

Totodată, el vrea să lanseze şi noi medicamente astfel încât segmentul de producţie să contribuie cu 10% din cifra de afaceri în 2015, comparativ cu 5% în prezent. "Există laboratoare mici în ţară şi ne gândim la acest lucru (la achiziţii - n. red.)", spus Mihai Miron pentru ZF.
Este pentru prima dată când Mihai Miron vorbeşte despre întărirea prezenţei companiei în zona de producţie după ce până acum focusul a fost retailul. Ropharma, companie care aşteaptă în acest an afaceri de 431,5 milioane de lei (98,5 mil. euro) are activitate atât în retail, cât şi în distribuţie şi producţie.
Mihai Miron, cunoscut până în anul 2000 prin intermediul afacerii din domeniul producţiei de medicamente Europharm pe care a dezvoltat-o de la zero, a dus-o în topul celor mai mari companii farma şi apoi a vândut-o către gigantul britanic GlaxoSmithKline (GSK), a revenit puternic în industrie prin acest business, Ropharma. El a gândit dezvoltarea Europharm plecând de la producţie şi extinzând apoi în distribuţie şi retail. Acum la Ropharma a preferat modelul retail, distribuţie şi abia acum a venit vremea producţiei.