Millennium Bank România şi-a înjumătăţit pierderile în primul trimestru, la 3,4 milioane de euro

Autor: Marius Oncu 08.05.2012

Millennium Bank România şi-a redus pierderile cu 47,5% în primul trimestru, de la 6,4 milioane de euro în primele trei luni ale anului trecut la 3,4 milioane de euro, a anunţat grupul financiar portughez care controlează banca.

Îmbunătăţirea rezultatului pentru primul trimestru a fost susţinută de reducerea provizioanelor constituite pentru credite neperformante, notează grupul Millennium în raportul financiar.

Veniturile din operaţiuni bancare ale Millennium Bank România au scăzut cu 19,4%, de la 6,4 milioane de euro în primul trimestru al anului trecut la 5,2 milioane de euro în acest an, în timp ce costurile operaţionale au scăzut cu un procent apropiat, de 18%, de la 10,9 milioane de euro la 9 milioane de euro.

Soldul brut al creditelor a urcat cu 19,2% în intervalul analizat, de la 343 milioane de euro la 409 milioane de euro. La sfârşitul anului trecut, soldul creditelor se situa la 398 milioane de euro.

Depozitele clienţilor au avansat cu numai 0,9%, de la 293 milioane de euro la 295 milioane de euro. Banca notează că evoluţia depozitelor a fost condiţionată de politica de protecţie a veniturilor nete din dobânzi. În decembrie, banca avea în România depozite ale clienţilor de 275 milioane de euro.

Reţeaua de sucursale a Millennium Bank România a scăzut de la 66 de unităţi în martie anul trecut la 65 de unităţi în martie anul acesta, în timp ce numărul angajaţilor a coborât de la 699 la 689 în această perioadă. La sfârşitul anului trecut, reţeaua Millennium Bank România era formată din 66 de unităţi, cu 690 de angajaţi.

Anul trecut, Millennium România a avut pierderi de 17,8 milioane de euro, cu 24,5% mai mici faţă de 23,6 milioane de euro în anul anterior.

La nivel de grup, Millennium BCP a raportat pentru primul trimestru o scădere a profitului net de 55%, la 41 milioane de euro, din cauza agravării recesiunii economice pe piaţa de origine, Portugalia. Rezultatul a fost însă mai bun compartiv cu estimările analiştilor consultaţi de Reuters, de 29 milioane de euro.