Emisiunea "România olimpică", de miercuri, săptămânal, la TVR 1

Autor: Laura Mitran 08.05.2012

Din 9 mai, jurnalista TVR Alina Alexoi va prezenta aceşti sportivi în emisiunea magazin de o jumătate de oră, difuzată miercuri, de la ora 17.00.

"În România lor, faptele sunt mai presus de vorbe. În România lor, valorile sunt adevărate. În România lor, indiferent de nume şi statut, câştigi sau pierzi, o iei mereu de la capăt. România lor e mândria noastră. Pentru că România lor e plină de campioni", astfel îi invită Alina Alexoi pe telespectatori să îi cunoscă pe campionii României la TVR 1.

În prima ediţie "România olimpică", Alina Alexoi va sta de vorbă cu sportivii Alina Dumitru (opt titluri europene la judo), Corina Căprioriu (medaliată cu aur la campionate europene şi mondiale, tot la judo), Andreea Chiţu (campioană europeană de opt ori la acelaşi sport) şi cu antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de judo Florin Bercian.

A 30-a ediţie a Jocurilor Olimpice se va desfăşura la Londra, în perioada 27 iulie - 12 august. Londra va deveni astfel primul oraş din istoria modernă care organizează Jocurile Olimpice de Vară pentru a treia oară, după cele din 1908 şi 1948.