Dâmboviţa investeşte 6,4 mil. lei în infrastructura de turism din zona peşterii Ialomiţa

Autor: Laurentiu Cotu 08.05.2012

Unitatea administrativ-teritorială a judeţul Dâmboviţa a câştigat un proiect european de peste 6,4 mil. lei (1,5 mil. euro), din care 4,3 mil. lei (1 mil. euro) reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă, pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de turism a peşterii Ialomiţei, din masivul Bucegi.

Proiectul ''Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al peşterii Ialomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa" a obţinut finanţare în cadrul Axei prioritare 5

''Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul major de intervenţie 5.2. ''Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice".

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea durabilă a zonei montane din judeţul Dâmboviţa prin creşterea activităţii turistice în zona peşterii Ialomiţei. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, interval de timp în care vor fi executate lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii tehnice (crearea condiţiilor pentru vizitarea peşterii, cu acces îmbunătăţit pentru turişti). Peştera Ialomiţei este cea mai importantă formaţiune carstică a Bucegilor, reprezentând una dintre principale atracţii turistice ale zonei.