Comnord ar putea contracta lucrări la două clădiri de birouri în Bucureşti şi un hotel în Braşov

Autor: Ioan Dornescu 08.05.2012

Valoarea estimată a lucrărilor pentru unul dintre cele două proiecte din Bucureşti se ridică la aproximativ 20 milioane euro, conform unui raport al firmei remis Bursei, în care este prezentată strategia pentru acest an.

Compania a început lucrările pentru extinderea proiectului Silver Mountain din Braşov, în baza unui contract de antrepriză de 3,6 milioane euro, semnat pe o perioadă de şase luni, se arată în raport.

Reprezentanţii Comnord arată că anul trecut a fost caracterizat prin restângere a sectorului construcţiilor şi o creştere a riscului comercial, iar compania a decis reducerea expunerii pe piaţă şi restructurarea la un număr optim de angajaţi, pe fondul reducerii activităţii.

"Anul 2012 va fi în viziunea noastră unul în care piaţa construcţiilor şi a materialelor de construcţii va înregistra o uşoară revenire, în principal datorită lucrărilor de infrastructură, dar şi reluării investiţiilor private", se arată în raport.

Proiectul de buget din acest an prevede venituri de 43,4 milioane lei, de 4,5 ori mai mari faţă de 2011, şi un profit net de 593.000 lei, după pierderi de circa 21.000 lei în anul anterior.

Acţiunile Comnord, listate pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti, au închis şedinţa de luni la preţul de 0,31 lei/ unitate, cu 3,3% peste cotaţia de referinţă. La acest preţ, firma are o capitalizare de 12,4 milioane de lei (2,8 milioane euro).

Principalul acţionar al Comnord este Sorin Creţeanu, care deţine 53,67% din titluri. Din acţionariat face parte şi firma cipriotă Naveco Limited, cu un pachet de 28,04%.