Dan Adamescu îl înlocuieşte pe fiul său în funcţia de preşedinte CA al Intercontinental

Autor: Stefan Musgociu 09.05.2012

Schimbarea în conducere a fost decisă marţi într-o şedinţă a CA, potrivit unui raport transmis, miercuri, de companie pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Alexander Adamescu a fost ales preşedinte CA la Intercontinental în luna aprilie a anului trecut. El l-a înlocuit atunci pe Thomas Albert Moser, reprezentantul RHIC Holding, firmă înregistrată în Luxemburg care a ieşit cu câteva zile înainte din acţionariatul Intercontinental vânzând 49,12% din titluri.

Dan Adamescu şi fiul său au făcut parte şi din fostul Consiliu de Administraţie al Intercontinental.

Alături de cei doi, în CA au mai fost aleşi în aprilie 2011 şi Lucian Ciofoaia, directorul diviziei de real estate al The Nova Group Investments, şi Daniel Onuţe. Cio foaia şi Onuţe au fost susţinuţi de The Nova Group Investments, companie deţinută de Dan Adamescu. Pentru un loc de administrator a fost reconfirmat, atunci, şi directorul economic al Intercontinental, Laurenţiu Vatu.

Cel mai mare acţionar al Intercontinental este Mountbay Limited, un off-shore din Cipru, care controlează 32,9% din acţiuni. Firma este asociată cu The Nova Group Investments România la firma Zeta SPV Development Bucureşti, unde administrator este Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu.

Mountbay a cumpărat în luna aprilie a anului trecut 32,9% din titlurile Intercontinental, în aceeaşi zi în care Adamescu şi-a majorat participaţia şi RHIC Holding a ieşit din acţionariat.

Dan Adamescu controlează indirect 32,03% din acţiunile Intercontinental. Prin firma de asigurări Astra are 16,32% din acţiuni, iar prin The Nova Group Investments încă 15,71%.

Firma Lido deţine 11,89% din acţiunile Intercontinental, potrivit celor mai recente raportări.

Cea mai recentă tranzacţie cu titlurile Intercontinental a fost realizată în data de 10 aprilie, când preţul a crescut cu 1,25%, la 0,081 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a Intercontinental este de 67,5 de milioane lei (aproape 15,3 milioane euro).