Bogdan Drăgoi şi Cristian Diaconescu, numiţi consilieri prezidenţiali

Ziarul Financiar 10.05.2012

Foştii miniştri Bogdan Drăgoi şi Cristian Diaconescu au fost numiţi ieri în posturi de consilieri prezidenţiali. Administraţia prezidenţială nu precizează ce departamente vor coordona Drăgoi şi Diaconescu.

Bogdan Drăgoi a fost ministru al finanţelor publice în Cabinetul Ungureanu.

În vârstă de 31 de ani, Bogdan Drăgoi a absolvit în 2002 Relaţii Internaţionale şi Economie la Universitatea Tufts-Fletcher din Boston, în SUA.

Tatăl său este generalul în rezervă Dan Drăgoi, considerat un apropiat al fostului ministru al apărării de la începutul anilor '90, Victor Stănculescu. Dan Drăgoi a devenit în anii '90 om de afaceri, fiind reprezentant în România al firmei Balli, iar după anul 2000 s-a apropiat de grupul de afaceri din jurul lui Adriean Videanu.

La Ministerul Finanţelor a coordonat Trezoreria şi emiterea de obligaţiuni, însă a fost numit şi în consiliile de administraţie ale CEC, Băncii Europene de Investiţii, Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, precum şi ca preşedinte al Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări al Eximbank.

El a câştigat aproape 200.000 de euro în 2011.

Cristian Diaconescu, fost membru PSD, a revenit în ianuarie în Guvernul condus de Emil Boc, de această dată sub sigla UNPR, însă tot la conducerea Ministerului Afacerilor Externe. Diaconescu a fost numit ministru de externe după demiterea lui Teodor Baconschi şi a deţinut portofoliul şi în Cabinetul Ungureanu.

Cristian Diaconescu este născut în 2 iulie 1959. A absolvit, în 1983, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, iar până în 1989 a fost judecător.