Vatmanii implicaţi în accidentul de la Lujerului, duşi la spital pentru stabilirea alcoolemiei

Autor: Ionut Muresan 10.05.2012

Vatmanii implicaţi în accidentul din Pasajul Lujerului din Capitală au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero, însă, conform procedurii, sunt duşi la spital pentru recoltare de probe în vederea stabilirii alcoolemiei. Patru tramvaie s-au ciocnit în Bucureşti joi dimineaţă, în jurul orei 07:30.

Trei dintre vatmani au fost testaţi cu etilotestul, după producerea accidentului, şi s-a stabilit că nu consumaseră alcool, însă vor fi duşi la spital pentru recoltare de probe chiar dacă rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost zero.

La ora transmiterii acestei ştiri, Poliţia continuă să facă cercetări la locul accidentului, astfel că circulaţia tramvaielor este în continuare blocată.

Politiştii fac cercetări inclusiv în privinţa modului în care a avut loc comunicarea între vatmani.

Accidentul din Pasajul Lujerului în care au fost implicate patru tramvaie s-a petrecut în condiţiile în care unul dintre ele s-a defectat şi a rămas blocat pe şine, iar celelalte trei care îl urmau se aflau la distanţe mici, impactul neputând fi evitat, deşi vatmanii au frânat, potrivit RATB.

"Vatmanii celor trei tramvaie din spate au frânat, dar distanţa era foarte mică şi impactul nu a putut fi evitat", a precizat Raeceanu.

Brânduşa Raeceanu a precizat că tramvaiele au stat la semafor şi au intrat în pasaj la distanţe mici, astfel că vatmanii nu au putut evita coliziunea, deşi au acţionat sistemul de frânare.

Trei persoane sunt rănite mai grav în urma accidentului, printre acestea fiind şi vatmanul din cel de-al doilea tramvai, iar alte 34 au traumatisme şi fracturi, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Medicul Bogdan Opriţa a precizat că cele mai multe victime sunt din al doilea tramvai, dar sunt mulţi răniţi şi din primul tramvai. Bogdan Opriţa a precizat că cele trei victime care sunt în stare mai gravă au traumatisme cerebrale.

Printre răniţi se află şi un copil care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Persoanele rănite în accidentul din Pasajul Lujerului au fost duse cu ambulanţe SMURD la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În cele patru tramvaie se aflau câteva sute de persoane, multe dintre ele suferind atacuri de panică în urma accidentului, pasagerii ajutându-se unii pe ceilalţi pentru a ieşi din tramvaie.

Inspecţia Muncii face cercetări în cazul accidentului din Pasajul Lujerului, considerat accident colectiv de muncă, deoarece vatmanii erau în timpul programului şi majoritatea pasagerilor mergeau la locul de muncă, a declarat pentru MEDIAFAX şeful IM, Nicolae Dantes Bratu.

Inspectorul general de la Inspecţia Muncii s-a deplasat împreună cu o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti la locul producerii accidentului din Pasajul Lujerului pentru a începe cercetările specifice unui accident colectiv de muncă.

Bratu a mai spus că inspectorii de muncă vor încerca să vadă care sunt cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul.

El a precizat că împreună cu reprezentanţii poliţiei s-ar putea dispune o expertiză tehnică a tramvaielor, pentru a vedea dacă a fost vorba de o defecţiune tehnică sau de o eroare umană.