Reapar investiţii în birouri: proprietarii Sun Plaza investesc 66 de milioane de euro într-un turn cu 15 etaje pe Calea Griviţei

Autor: Cristi Moga 10.05.2012

Compania de dezvoltare imobiliară S Immo, care deţine în Bucureşti centrul comercial Sun Plaza, va investi 66 de milioane de euro în dezvoltarea unui proiect de birouri format din două clădiri de şase, respectiv 15 etaje, situate pe Calea Griviţei, la intersecţia cu strada Uranus, în apropierea Pieţei Victoriei.

Clădirile vor avea denumirile The Mark (cea de 15 etaje) şi Podium şi vor avea o suprafaţă de 28.000 de metri pătraţi, precum şi 320 de locuri de parcare.

Investitorii au desemnat firmele de consultanţă imobiliară Colliers şi Jones Lang LaSalle agenţi co-exclusivi ai proiectului, care a fost "desenat" de firma de arhitectură Chapman Taylor.

Reprezentanţii S Immo nu au precizat când vor începe lucrările de construire sau data finalizării proiectului

"Faţada de est a turnului va fi compusă din elemente suprapuse, uşor iluminate şi acoperite de o coroană puternic luminată. În plus, clădirea va fi dotată cu un sistem inovator de jaluzele externe, pentru a permite proiecţii pe faţadă, o reiterare a celebrei săli de cinema aflate în trecut pe situl vecin", spun investitorii referitor la arhitectura viitoarei clădiri.