Mang: Cifrele de şcolarizare pentru universităţi şi şcoli profesionale - săptămâna viitoare

Autori: Szasz Jutka , Ela Giurgea 10.05.2012

Cifrele de şcolarizare pentru anul 2012-2013 vor fi transmise unităţilor de învăţământ superior, dar şi şcolilor profesionale în cursul săptămânii viitoare, a declarat, joi, la Târgu Mureş, ministrul Educaţiei, Ioan Mang, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Mang a spus că şi-a propus să transmită în cursul săptămânii viitoare cifrele de şcolarizare pentru anul 2012-2013 către unităţile de învăţământ superior, în condiţiile în care acest lucru a fost întârziat pe fondul schimbărilor de la nivel guvernamental.

El a menţionat că în aceeaşi situaţie se află şi şcolile profesionale.

"Obiectivul meu este ca săptămâna viitoare, într-un timp cât mai scurt, să dăm cifrele de şcolarizare (pentru universităţi). Şi pentru şcolile profesionale, unde trebuia să înceapă deja înscrierile şi nu s-au dat locurile", a spus Mang.

El a adăugat că va analiza şi problema locurilor de la masterate, care "s-au redus mult".

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a sosit, joi, în jurul orei 12.30, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde discută cu reprezentanţii universităţii despre situaţia Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi.

Rectorul Universităţii "Petru Maior" (UPM) din Târgu Mureş, Călin Enăchescu, a declarat, marţi, că din cauza "transformărilor guvernamentale" Ministerul Educaţiei nu a transmis nici până în prezent aprobarea pentru cifrele de şcolarizare propuse de universitate, deşi legea prevede că acestea trebuie făcute publice cu şase luni înainte de admitere.

El a spus că situaţia este generală la nivel de ţară, afirmând că, dată fiind situaţia, UPM Târgu Mureş va amână admiterea la masterate pentru luna septembrie.