Freescale caută 34 de ingineri software pentru sediul din Bucureşti

Autor: Claudiu Ilioiu 10.05.2012

Compania americană Freescale, unul dintre cei mai mari producători mondiali de semiconductori caută 34 de ingineri software (juniori şi seniori) şi 7 studenţi din anii terminali pentru poziţii de stagii pentru 6 luni care se vor desfăşura la sediul din Bucureşti, potrivit unui comunicat al companiei.

Cele 34 de poziţii vizează atât juniori cu minim 6 luni de experienţă, cât şi seniori, experţi în programare embedded şi object oriented programming(OOP).

"Avem un centru de R&D cu peste 250 de specialişti, contribuind semnificativ la portofoliul de patente al companiei . Colegii care ni se vor alătura în acest an vor descoperi o companie dinamică, tânără, proiecte interesante pentru clienţi de pe toate continentele", a precizat Adrian Purcărea, director şi country manager Freescale România.

Centrul din Bucureşti caută şi un profil de manager tehnic, în zona de prelucrare digitală de semnal. Poziţiile deschise sunt în zonele Networking, Development Tools şi Connectivity. Principalele competenţe de care este nevoie pentru aceste roluri includ: embedded C, ANSI C, networking, DSP, CĂĂ, Java, Eclipse, Linux, Matlab şi alte protocoale de comunicaţii.

La nivel global Freescale a obţinut în 2010 venituri de 4,4 miliarde de dolari, în creştere cu aproximativ 30% faţă de anul precedent.

Freescale este prezent şi în România cu un birou la Bucureşti, unde lucrează 200 de angajaţi.

Subsidiara din România a avut în 2009 afaceri de 9 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.