Le Manoir atacă un nou oraş de provincie

Autor: Cristina Rosca 10.05.2012

Le Manoir, companie activă pe piaţa vinurilor şi a gastronomiei premium din România, va investi circa 0,4 milioane de euro în deschiderea a două magazine Comtesse du Barry , unul în Capiatală şi unul în Cluj. Cele două unităţi vor fi deschise în această lună, urmând a duce reţeaua la un total de şase unităţi. Compania mai deţine magazine în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa.

Magazinul din Bucureşti, situat în cartierul Primăverii, a necesitat o investiţie de 200.000 de euro, şi este aşteptat să aibă vânzări de 450.000 de euro în primul an. Unitatea din Cluj, care va necesita o investiţie similară celei din Bucureşti, va fi deschisă în parteneriat. Le Manoir, master-francizatul pe piaţa locală al Comtesse du Barry, şi-a găsit astfel un partener la Cluj. Toate cele trei magazine din Bcureşti sunt deschise de Le Manoir, în timp ce unităţile din provincie sunt în parteneriat (franciză).

Le Manoir a decis să se extindă deoarece estimează o creştere a pieţei de lux în perioada următoare.
"Şase magazine Comtesse du Barry în şase ani este o realizare importantă pentru Le Manoir. Dar cred că înseamnă mai mult decât un succes de afaceri, este un semn al maturizării consumatorului român de produse premium: din ce în ce mai mulţi români cu bani aleg luxul autentic", spune Cristian Preotu, director asociat Le Manoir.