Fondul închis de investiţii OTP WiseRO se închide la finele lunii mai, deoarece ajunge la maturitate

Autor: Stefan Musgociu 10.05.2012

Fondul închis de investiţii OTP WiseRO îşi încetează activitatea la finalul lunii mai, întrucât va ajunge la maturitatea de trei ani, iar investitorii mai pot tranzacţiona unităţile emise până la 17 mai.

La final, administratorul fondului, OTP Asset Management România, va răscumpăra unităţile de fond emise de OTP WiseRO.

Fondul a fost înfiinţat în iulie 2009, printr-o ofertă publică derulată la Bursa de Valori Bucureşti. Investitorii au plasat 8,9 milioane lei în unităţile OTP WiseRO, investiţia iniţială fiind integral garantată de banca ungară OTP Bank.

Fondul a fost listat la BVB în octombrie 2009, însă investitorii au tranzacţionat volume foarte reduse de unităţi de fond. În ultimele 12 luni, transferurile au cumulat doar 625.000 de lei, iar preţul a variat între un minim de 177,7 lei şi 195,5 lei/unitate.

La finalul lunii martie, activul net pe unitatea de fond era de 191,93 lei, iar valoarea nominală a unităţii de fond este de 200 de lei.

OTP Asset Management, compania din grupul ungar OTP de administrare a investiţiilor în România, mai are în portofoliu patru fonduri deschise şi un fond închis (OTP Green Energy) listat şi el la Bursă.

La finalul lunii aprilie, valoarea totală a activelor administrate de OTP Asset Management era de 227,5 milioane lei.