O "armă sonică" va fi instalată la Londra în perioada Jocurilor Olimpice

Autor: Mediafax 12.05.2012

Ministerul britanic al Apărării a confirmat că un dispozitiv care poate fi folosit ca "armă sonică" va fi instalat la Londra în perioada Jocurilor Olimpice, relatează BBC News Online.



Dispozitivul Acustic cu Rază Lungă (LRAD), de fabricaţie americană, poate fi folosit pentru a transmite avertismente verbale pe distanţă mare sau pentru a emite o undă de tonuri ce induc durere.

"În cadrul contribuţiei armatei la efortul de securitate condus de poliţie, pentru a asigura siguranţa Jocurilor, forţele armate vor folosi o gamă largă de bunuri şi echipamente", a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

"Acestea includ LRAD, care va fi mobilizat în timpul Jocurilor Olimpice pentru a fi folosit în primul rând ca megafon, în cadrul măsurilor de control maritim pe Tamisa", a adăugat el.

Acest dispozitiv poate produce sunete asurzitoare de 150 de decibeli, unda sonoră putând fi direcţionată cu mare precizie. LRAD poate fi folosit şi pentru a transmite avertismente verbale, cum ar fi ordine de dispersare a mulţimilor.