Deţinuţii de la Poarta Albă se implică în campania "Let's do it Romania"

Autori: Andreea Unturica , Cătălin Legănel 12.05.2012

Astfel, începând cu ora 08.00, un număr de 30 de persoane private de libertate din Penitenciarul Poarta Albă, din regim deschis şi semideschis, s-au alăturat campaniei de curăţenie "Let's do it Romania", participând la acţiuni de ecologizare în pădurea de la marginea localităţii Valu lui Traian, un loc apreciat de constănţeni şi ales în special pentru ieşirile din week-end.

Deţinuţii sunt însoţiţi de cadrele din serviciul de pază şi supraveghere şi reprezentanţi ai sectorului educaţie şi asistenţă psihosocială din Penitenciarul Poarta Albă.

"La fel ca în anii precedenţi, scopul acestei manifestări voluntare este de a stimula motivaţia pentru protecţia mediului şi de a forma un comportament ecologic adecvat, deziderat valabil şi în cazul persoanelor private de libertate, în eforturile care se fac pentru reintegrarea lor în societate, prin asumarea unor responsabilităţi sociale şi conştientizarea asupra importanţei menţinerii unui mediu cât mai curat", a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, inspectorul Gabi Botezan.

Acţiunea se desfăşoară în baza unui contract de voluntariat încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia Viitorul în Zori.

Şi Jandarmeria Română s-a alăturat acestei campanii de ecologizare, tot în baza unui protocol încheiat cu Asociaţia Viitorul în Zori, iar 25 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean Constanţa au ales pentru curăţenie tot o pădure, dar din partea de sud a judeţului, aflată în apropierea staţiunii Neptun.

În zilele de 8 şi 9 mai, în urma unei acţiunii de cartare a zonelor celor mai vulnerabile, jandarmii au stabilit şi delimitat zona cuprinsă între DN 39, DN 39 B (legătura Neptun) şi Popasul Căprioarelor, respectiv Pădurea Comorova, iar de la ora 08.00 au ieşit să strângă sticlele de plastic, hârtiile, cartoanele, cauciucurile şi ce alte deşeuri au mai aruncat constănţenii prin pădure.