Masoneria a dezvaluit la Bucuresti mai multe ritualuri tinute secrete

Autor: Pro TV 14.05.2012

Sute de masoni din toata lumea s-au intalnit in acest weekend la Bucuresti. A fost una dintre rarele ocazii in care presei si oamenilor de rand li s-a permis sa asiste la ceremonii.

Imbracati in tinute festive, compuse din robe negre, sorturi si colanul din jurul gatului, membrii masoneriei au indeplinit in fata tuturor cateva dintre ritualurile tinute secrete mult timp.
Presa, dar si alti curiosi care s-au intrebat vreodata ce se petrece la intalnirile marii loje feminine a Romaniei au avut acces la ceremonii doar 30 de minute, desi ele s-au intins pe cateva ore.


Marea maestra, care sta deasupra tuturor, a coordonat totul si, indiferent de nationalitatile celor prezenti, comunicarea s-a facut doar in franceza. Cine vrea sa ia cuvantul trebui sa spuna mai intai o parola.


Cat timp presa a avut acces la ceremonie, masonii au mers doar in linii drepte si schimbau directia doar in unghiuri de 90 de grade. Explicatii insa nu am primit prea multe. Ce inseamna aceste ritualuri si care este scopul lor, ramane un mister.


Duminica, masonii sositi in Romania pentru aniversarea a 90 de ani de la infintarea marii loje feminine au luat cina la clubul BNR, iar luni vor pleca in Moldova, pentru a vizita Salina din Targu Ocna, Biserica de la Borzesti si Manastirea de la Bogdana.