Furnizorul de servicii IT Pentalog recrutează 150 de programatori la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 14.05.2012

Pentalog, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de consultanţă şi dezvoltare software de pe piaţa locală, va recruta până la finele lunii septembrie, 150 de programatori pentru centrul deschis anul trecut la Cluj. Compania va avea deschise poziţii de şefi de proiect, team leaderi, arhitecţi, programatori, testeri, integratori şi business analişti. În prezent, echipa Pentalog din Cluj numără 50 de oameni implicaţi în proiecte web/e-commerce, ERP, business intelligence şi R&D software.

"Clujul, un oraş cu un potenţial ridicat şi cu o comunitate IT care ne-a permis să ne dezvoltăm într-un timp extrem de scurt, va fi în următoarea perioadă centrul major de interes al activităţilor din cadrul grupului Pentalog. Am semnat în ultima perioadă o serie de proiecte de anvergură, o mare parte dintre acestea fiind orientate către Cluj", a declarat pentru ZF Transilvania Monica Jiman, deputy CEO Pentalog. Conform oficialilor Pentalog, noile proiecte vor permite centrului din Cluj să-şi extindă gama de activităţi existente la nivelul grupului (proiecte embedded, web, de mobilitate, proiecte în informatica industrială şi gestiune).

Pentalog anunţa recent că planurile companiei pentru acest an prevăd angajarea a 200 de oameni în România şi Republica Moldova, după ce în 2011 au mai fost angajate încă 180 de persoane. În primul trimestru al anului Pentalog avea 740 de angajaţi.

Anul trecut compania a investit 1 mil. euro în activităţile de formare a personalului, în condiţiile în care, numărul total de angajaţi şi colaboratori ai Pentalog a ajuns în 2011 la 700 de persoane. Planurile companiei sunt de a investi şi în acest an 1 mil. euro în activităţile de formare a angajaţilor.

Pentalog are sediul social în Orléans, Franţa şi birouri în Frankfurt (Germania), Tel-Aviv (Israel), Chişinău (Republica Moldova), Hanoi (Vietnam) şi România. În ţară, prima filială Pentalog a fost deschisă în Braşov, după care au urmat birouri în Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Cluj-Napoca.

Clienţii Pentalog sunt din domeniul financiar-bancar, editori de software, e-commerce, distribuţie şi logistică, industrie , telecomunicaţii, turism, energie, sănătate sau social. Printre aceştia se numără BRD, Orange, BNP Lease, Grup Emerson, ST-Ericsson, Parrot, LHS Ericsson, Altadis-Imperial Tobacco, Grup Elster, Sierra Wireless, Ubisoft România, un start-up francez sau un lider industrial german. Proiectele Pentalog sunt realizate în cadrul a două linii de business, informatică de gestiune şi informatică embedded, iar în prezent sunt în desfăşurare peste 50 de proiecte.

Potrivit reprezentanţilor companiei, 50% din cifra de afaceri a Pentalog este realizată pe piaţa franceză. Oficialii companiei analizează pentru acest an posibilitatea deschiderii unui nou birou, în afara ţării, însă n-au fost comunicate mai multe informaţii în acest sens.

Pentalog a realizat anul trecut afaceri de 21,5 mil. euro, în creştere cu 26% faţă de anul anterior. Din totalul cifrei de afaceri, 79% a fost realizată sub forma centrelor de competenţă (în contracte multianuale), 13% din contracte fixed-price şi 8% din asistenţă tehnică şi consultanţă.

Afacerile companiei au fost susţinute de optimizarea costurilor prin industrializarea activităţilor de recrutare, vânzare şi gestiunea producţiei, mediul economic favorabil, câştigarea de noi clienţi sau de strategia comercială bazată pe tehnologii web 2.0. Pentalog a înregistrat creşteri succesive a cifrei de afaceri în ultimii ani (de 65% în 2008, 50% în 2009 şi 35% în 2010), conform reprezentanţilor companiei.

Pentalog, deţinută de un holding franco-germano-român, are agenţii în România, Republica Moldova, Franţa, Germania, Vietnam şi Israel. În ţară, prima filială Pentalog a fost deschisă în Braşov, după care au urmat birouri în Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Cluj-Napoca. 92% din capitalul companiei este deţinut de angajaţi (17 francezi, 16 români şi 3 moldoveni). Anul trecut compania Pentalog a fost prezentă, pentru a treia oară consecutiv, în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 referitor la zona EMEA (creştere de 371% pentru o perioadă de 5 ani).