Teatrul Naţional din Târgu Mureş vrea să promoveze "pachete turistice culturale" împreună cu Sibiul

Autori: Szasz Jutka , Ela Giurgea 15.05.2012

Gasparik Attila a spus că între Teatrul Naţional din Târgu Mureş şi instituţia de cultură similară din Sibiu există o strânsă colaborare şi, dat fiind că ambele localităţi au aeroport, a avut discuţii cu directorul teatrului de la Sibiu în legătură cu "o idee trăznită", constând în conceperea şi promovarea unor "pachete turistice culturale" pentru publicul european, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Au fost discuţii cu domnul director de la Sibiu, care ne ajută foarte mult şi ne va ajuta în viitor. Avem o idee trăznită: având şi Sibiul aeroport, având şi Târgu Mureşul aeroport, vrem să alcătuim nişte pachete turistice culturale. Ce se vede în aceste două oraşe? Teatru în limba română, în limba germană şi în limba maghiară. Cei care iubesc teatrul din Europa urcă într-un avion de low cost, ajung în Sibiu, seara - spectacol, mâncare; spectacol, mâncare. Dimineaţa, vizitează Sibiul, Sighişoara tot ce vrei în jur, vin la Târgu Mureş, se uită la trei spectacole, urcă în avion şi au fost în excursie", a spus Gasparik.

Directorul Teatrului Naţional din Târgu Mureş a adăugat că are în vedere şi dezvoltarea de oferte pentru "turismul tematic", centrat pe teatru.

"Urmează turismul tematic - am văzut clădirile, acum ce mai facem? Hai la teatru! Şi încercăm acum să facem ceva şi pe chestia asta. Dar e ceva mai în viitor", a afirmat Gasparik.

Pe de altă parte, Gasparik a anunţat că, în ultimul an, veniturile teatrului pe care îl conduce au crescut cu 80 la sută, mulţumită spectacolelor noi puse în scenă, dar şi faptului că a reuşit să mobilizeze oameni care de ani de zile n-au mai fost la teatru.