NEPI va primi de la BelRom 11,4 milioane euro pentru investiţiile realizate la Promenada Mall Brăila

Autor: Stefan Musgociu 15.05.2012

"NEPI, prin intermediul a două dintre subsidiarele sale, a încheiat un contract cu vânzătorii Promenada Mall Brăila, situat în România. Conform termenilor contractului, grupul (NEPI-n.r.) va primi suma de 11,4 milioane euro, sub formă de cash, de la vânzători (BelRom-n.r.). Suma stabilită reprezintă sume datorate către grup de către vânzători cu privire la realizarea spaţiilor Cinema City, acest proces fiind efectuat cu întârziere faţă de perioada stabilită şi depăşind bugetul, şi sume datorate şi care vor fi datorate către grup de către vânzători sub forma de garanţii pentru venitul net din exploatare. Suma
stabilită va fi recunoscută în situaţiile financiare semestriale ale grupului la data de 30 iunie 2012", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de NEPI Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fondul de investiţii menţionează că Promenada Mall Brăila înregistrează "rezultate bune, conforme cu aşteptările companiei".

"Extinderea prevăzută în raportul anual 2011 al grupului NEPI s-a terminat în data de 10 mai 2012 cu deschiderea H&M şi C&A. Compania estimează să aibă loc şi alte extinderi pentru alinierea la cererea crescută a clienţilor pentru spaţii retail", se mai arată în comunicat.

NEPI a cumpărat Promenada Mall Brăila în octombrie 2009 de la BelRom, într-o tranzacţie de 63 milioane euro.