Gral Medical lansează o campanie de prevenţie şi combatere a bolilor alergice

Autor: Emil Popescu - Mediafax 16.05.2012

"Campania se desfăşoară în propria reţea de clinici Gral Medical din Bucureşti, Ploieşti şi Craiova. Campania este iniţiată într-o perioadă în care alergenii sunt prezenţi peste tot, iar pacienţii şi-ar dori să afle care sunt tratamentele noi în lupta contra bolilor alergice", se arată într-un comunicat al companiei.

Dr. Schifirnet Monica, medic primar alergologie şi imunologie în cadrul Clinicii Gral Colentina, a declarat că frecvenţa bolilor alergice creşte de la an la an, estimându-se că în prezent 20% din populaţia mondială şi 25% din populaţia europeană suferă de alergii. Cei mai afectaţi sunt copiii, adolescenţii şi tinerii adulţi.

Pentru diagnosticul alergiei şi identificarea alergenului se pot efectua, după un consult de specialitate, teste fie cutanat (tehnica prick, cea mai utilizată), fie prin recoltare de sânge şi tehnici specifice de laborator.

Tratamentul are trei axe principale - tratamentul medicamentos, pentru controlul simptomelor, medicaţia de criză şi imunoterapia, pentru desensibilizarea persoanei respetive faţă de alergen.