MGM Channel sărbătoreşte Festivalul de la Cannes cu o selecţie de filme premiate

Autor: Ana Obretin 17.05.2012

Festivalul de Film de la Cannes este unul dintre cele mai vechi şi mai prestigioase evenimente de gen din lume, iar anul acesta sărbătoreşte a 65-a ediţie.

Motivul pentru care festivalul se bucură de atât de mult succes şi respect în lumea filmului este subliniat cu mândrie de directorul evenimentului, Thierry Frémaux: "Cannes trebuie să fie deschis ideilor noi, rămânând în acelaşi timp fidel trecutului său. Diversitatea nu poate decât să-l îmbunătăţească. Asta face ca Festivalul de la Cannes să fie festivalul nostru".

Cu acest prilej, MGM difuzează duminică, de la ora 21.00, drama biografică "Carrington", pentru care Jonathan Pryce a primit, în 1995, premiul pentru cel mai bun actor, iar regizorul Christopher Hampton a fost recompensat cu premiul special al juriului.

Imediat după aceea, de la ora 23.10, va fi difuzată drama "Agenda ascunsă", cu Frances McDormand şi Brian Cox. Regizorul filmului, Ken Loach, a fost în noaptea galei din 1990 norocosul câştigător al premiului juriului.

De la ora 02.20, va fi difuzată spectaculoasa dramă "Lenny", cu Dustin Hoffman, a cărui parteneră, Valerie Perrine, a câştigat, în 1975, premiul pentru cea mai bună actriţă.

Totodată, duminică, de la ora 01.05, va fi difuzat cel mai nou episod din "Big Screen - MGM Movie Magazine", cu transmisii de pe covorul roşu.