5.000 de metri pătraţi dedicaţi artei GALERIE FOTO

Autor: Ziarul de Duminica 18.05.2012

Primăria sectorului 2 Bucureşti a organizat... 1 km de simeză, ce poate stârni invidia altor ţări ale lumii, nu numai a altor edili. De curând a fost pus la dispoziţia a circa 30 de pictori, nume sonore ale Uniunii Artiştilor Plastici din Bucureşti, în Centrul Sfântul Pantelimon, un generos spaţiu cu multiple destinaţii: creative, recreative, educaţionale, sociale.

Inaugurarea, în compania numeroşilor admiratori ai artelor frumoase, prilej binevenit pentru întâlnirea cu artiştii şi schimbul de opinii, a avut loc marţi 15 mai, orele 18,00 în Şoseaua Pantelimon nr. 301.

Complexul se află în vecinătatea mânăstirii Mărcuţa şi vizavi de spitalul Sfântul Pantelimon. (Mijloace de transport : tramvaiele 56 , 14 şi maşina 104).

Spaţiul construit, exact după planul vechiului spital, are circa 5.000 metri pătraţi, cu săli de pictură, muzică, de literatură, dar şi de dans, fitness şi preocupări legate de informatică. Există un club al profesorilor, unul al artiştilor plastici, dar şi săli destinate procupărilor sociale în exclusivitate, poliţiei locale, administraţiei. Pe cei 1.000 de metri de simeză se află la ora actuală lucrări de Vladimir Şetran, Octav Grigorescu, Th. Moraru, Al. Chira, Const. Blendea, Silviu Oravitzan, Virgil Preda, împrumutate de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, aduse prin colaborarea directă cu UAP, dar şi pânze de Petru Lucaci, Vasile Tolan, Florica Prevenda, Marin Gherasim, Marcel Bunea, Florin şi Andrei Ciubotaru sau Valeriu Mladin, de Carmen Paiu, de foarte mulţi tineri de la Galeria Dana art, al cărei curator e criticul Mihai Plămădeală, şi de la prestigioasa Galerie Anaid. În total peste 30 de nume ale artei contemporane.