Ponta: Voi cere un control riguros pentru a vedea cum s-au folosit banii la Romgaz şi Transgaz

Autori: Szasz Jutka , Diana Stancovici 19.05.2012

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul pe care îl conduce nu are de gând să mute sediile celor două societăţi din Mediaş, dar că va cere un control pentru a vedea cum au fost folosiţi banii în cadrul acestora.

"În ceea priveşte Guvernul USL nu există nicio discuţie, Transgaz şi Romgaz rămân acolo unde sunt, la Mediaş, dar va fi o schimbare fundamentală. Gata cu numirile politice şi afacerile pentru partid. Voi cere un control riguros pentru a vedea cum s-au folosit banii la Romgaz şi Transgaz. Nu vom schimba directorii PDL-işti cu directori USL-işti, Romgaz şi Transgaz reprezintă nu numai o bogăţie a Mediaşului, a Sibiului, ci a întregii ţări, şi trebuie folosită pentru toată ţara. Nu e o chestiune de o zi sau două, ci una de principiu, gata cu afacerile pe spinarea societăţilor de stat şi gata cu societăţile de stat puşculiţe pentru partid", a afirmat Ponta.

În ceea ce priveşte vânzarea unor pachete minoritare de acţiuni ale acestor două societăţi, Ponta a declarat că banii obţinuţi nu vrea să îi direcţioneze într-un fond de rezervă, aşa cum era intenţia guvernului anterior.

"Acei bani, fostul guvern vroia să îi bage la buget şi să îi folosească pentru proiecte electorale. Eu sunt de părere că banii obţinuţi să rămână în societăţi pentru retehnologizare şi modernizare", a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, sâmbătă, la un miting electoral la Mediaş, ocazie cu care a avut loc lansarea candidaţilor USL din municipiu.

Ponta a avut, apoi, o întâlnire, la Sibiu, cu prefectul Ovidiu Sitterli, şi a participat, în Sala Thalia, la un miting electoral.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 6 mai, că privatizările avute în vedere la companiile energetice de stat Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Romgaz nu vor fi cu pachete majoritare, ci de 10-15%, iar banii obţinuţi vor merge la modernizarea acestor societăţi.