Phoenix Y vrea 20 mil. euro din vânzarea pufuleţilor Gusto

Autor: Laurentiu Cotu 20.05.2012

Compania Phoenix Y, producătorul pufuleţilor Gusto, care deţine o fabrică la Băicoi, judeţul Prahova, mizează în acest an pe o cifră de afaceri în creştere cu 10% faţă de anul trecut, susţinută de vânzările la export. Phoenix Y a realizat anul trecut afaceri totale de peste 18 mil. euro, ponderea vânzărilor la export ajungând la circa 30% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

"Având în vedere contracţia pieţei locale de pufuleţi din ultimii ani, dar şi puterea de cumpărare scăzută a românilor, suntem reţinuţi în a face predicţii pozitive asupra evoluţiei vânzărilor la intern. În industria de FMCG şi nu numai companiile fac eforturi mari pentru a obţine creşteri ale vânzărilor", a declarat pentru Ziarul Financiar Eliodor Apostolescu, unul dintre proprietarii companiei Phoenix Y.

Compania spune că a continuat expansiunea în afara ţării, câştigând noi pieţe de desfacere. Phoenix Y deţine în prezent în portofoliul său 15 tipuri de produse, Gusto şi Lets Snavks fiind mărcile de pufuleţi produse de companie în fabrica din Băicoi.

Capacitatea zilnică de producţie este de peste 1,1 milioane de pungi de pufuleţi, compania exportând produsele în 14 ţări din Europa (Suedia, Germania, Olanda, Spania, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Anglia, Belgia, Ungaria, Croaţia şi Albania), dar şi în America.

Conform reprezentanţilor Phoenix Y, compania are o cotă de 70% pe piaţa locală, principalul competitor al producătorului de pufuleţi Gusto fiind compania Star Foods, cu brandul Lays, dar pufuleţi mai produc şi Best Foods sau Standard&Snacks.

Compania Phoenix Y este controlată de Eliodor Apostolescu şi Cătălin Nour, fiecare din cei doi foşti colegi de şcoală având câte 50% din acţiunile companiei prahovene.