DTZ se ocupă de închirierea mall-ului dezvoltat de Immochan pe fosta platformă Tractorul Braşov

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax 21.05.2012

Immochan, divizia de real estate a grupului Auchan, a desemnat compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox pentru închirierea centrului comercial Coresi Shopping Center din Braşov, a cărui construcţie este programată să înceapă în acest an.

Coresi Shopping Center va fi situat pe fosta platformă industrială Tractorul, pe un teren de 24 hectare din totalul de 100 de hectare pe care Immochan le-a achiziţionat de la fondul de investiţii Flavus.

Proiectul va cuprinde un hipermarket Auchan de 16.000 metri pătraţi şi un centru commercial de 25.000 metri pătraţi închiriabili, precum şi o parcare cu 3.000 de locuri.

Immochan va investi 55-60 milioane de euro în dezvoltarea primei faze a mall-ului din Braşov, a cărui livrare este programată pentru finalul anului 2013.

Prezent în România din anul 2006, prin deschiderea primului hipermarket în cartierul Titan, în estul Bucureştiului, Auchan deţine în prezent nouă hipermarketuri şi are 4.300 de angajaţi.

DTZ Echinox are un portofoliu de 10 proiecte exclusive şi co-exclusive care cumulează peste 400.000 mp închiriabili, respectiv MegaMall, Colosseum sau Cocor Store. DTZ Echinox oferă şi servicii de property management unui portofoliu de 163.000 mp de centre comerciale şi parcuri de retail, lucrând pentru unii dintre cei mai activi dezvoltatori şi investitori precum Argo Real Estate şi BelRom. În 2011, echipa de retail a DTZ Echinox a închiriat peste 40.000 mp unor retaileri locali şi internaionali, printre care H&M, Inditex, C&A şi Deichman.