Dorim să relansăm proiectul de construire a centurii de sud a municipiului Timişoara, spune ministrul Transporturilor

Autori: Szasz Jutka , Liliana Iedu 21.05.2012

Ovidiu Silaghi a declarat că deocamdată nu sunt fonduri pentru construirea centurii de sud a municipiului Timişoara, dar că Ministerul Transporturilor doreşte să relanseze proiectul.

"Nu este prevăzută deocamdată finanţare pentru centura de sud. (...) Ştim că timişorenii vor să închidă şoseaua de centură, dar proiectul nu este finanţat, din păcate. Norocul timişorenilor este că există un studiu de fezabilitate. Dorim să relansăm proiectul. Evident, nu putem promite că vom termina acest proiect în şase luni, dar îl vom repune pe tapet", a spus Silaghi.

Centura de sud a Timişoarei ar urma să aibă 25 kilometri, traseul fiind aprobat în vara anului 2010 de Consiliul Local.

Construirea acesteia ar însemna fluidizarea traficului din municipiu şi redirecţionarea traficului greu dinspre Vama Moraviţa.

În prezent, Timişoara are realizată doar un sfert din centura ocolitoare. Acest prim tronson din centura Timişoarei a fost deschis circulaţiei la începutul lunii decembrie 2009, inaugurarea fiind făcută de premierul de atunci Emil Boc.

Tronsonul inaugurat leagă Calea Aradului de un drum care face legătura între Calea Lugojului şi Aeroportul din Timişoara, iar în varianta finală centura va asigura tranzitul de la Calea Aradului până la Calea Lugojului.