Nasdaq modifică procedurile în cazul listărilor, după eroarea apărută în cazul Facebook

Autor: Mediafax 21.05.2012

Nasdaq va modifica procedurile aplicate în cazul lansări ofertelor publice iniţiale, după eroarea care a dus la întârzierea debutului de vineri al acţiunilor Facebook, care a împiedicat pe unii brokeri, timp de mai multe ore, să afle dacă plasamentele lor au fost realizate, transmite Reuters.

Operatorul bursier a anunţat într-o notă adresată brokerilor că modificările vor împiedica repetarea problemelor apărute vineri.

Sistemele informatice folosite pentru stabilirea preţului de deschidere au fost suprasolicitate de actualizări şi anulări de plasamente, "în timpul celei mai mari ofetrte publice iniţiale din istorie", a declarat directorul general al Nasdaq, Robert Greifeld, într-o videoconferinţă cu presa, de duminică.

Disfuncţionalitatea sistemului a împiedicat Nasdaq să înceapă la momentul programat tranzacţionarea titlurilor Facebook, după ce compania a atras joi 16 miliarde de dolari prin oferta publică iniţială.

Acţiunile Facebook au început tranzacţiile de luni în scădere cu 4,45%, la 36,53 dolari pe unitate, sub preţul ofertei publice iniţiale, de 38 dolari pe unitate.