Pizza Hut reia expansiunea după patru ani de expectativă

Autor: Cristina Rosca 21.05.2012

Lanţul de restaurante Pizza Hut reia expansiunea pe formatul de restaurante după circa patru ani în care a stat în expectativă, acesta putând fi un prim semnal că reprezentanţii companiei se aşteaptă la o revenire a consumului.

Pizza Hut, prezentă pe piaţa locală din 1994, a deschis ultimul restaurant în 2008, ultimul an de boom economic, după care a frânat expansiunea.

În ultimii ani compania a mizat pe unităţile de livrare la domiciliu PHD, unde a ajuns deja la opt, toate în Bucureşti. În ceea ce priveşte restaurantele Pizza Hut, la finele lui 2011 oficialii companiei spuneau că nici în acest an nu reia expansiunea, urmând a miza pe deschiderea a două unităţi PHD.

La începutul acestui an însă la conducerea grupului Yum! în România - format din KFC, Pizza Hut şi PHD - a fost numit Mark Hilton, care şi-a stabilit ca principal obiectiv al mandatului dublarea businessului, atât ca număr de restaurante, cât şi la cifra de afaceri, în următorii cinci ani.

Acest lucru înseamnă deschiderea a circa 60 de unităţi sub cele trei branduri. Cele mai multe vor fi KFC, însă Hilton a spus că nu va neglija nici Pizza Hut, care îşi reia astfel deschiderile. Restaurantul numărul 14 al lanţului a fost deschis la finele lunii aprilie în centrul co­mercial AFI Palace Cotroceni. Noua uni­ta­te, care se întinde pe o suprafaţă de 375 mp, a necesitat o investiţie de 350.000 de euro.

Restaurantul care are o sală de mese de 140 de locuri este de aşteptat să aibă o cifră de afaceri de 750.000 de euro în primul an de funcţionare. Această unitate este cea de-a noua în Bucureşti a reţelei. Hilton spunea în urmă cu câteva luni că va deschide până la începutul verii o unitate într-un centru comercial din Bucureşti (AFI Palace - n.red.), însă adaugă că dacă găseşte o zonă bună, va deschide un nou restaurant şi într-un spaţiu stradal. El mizează de asemenea pe expansiunea PHD, despre care spune că ar putea ajunge pe termen lung la 30-40 de uni­tăţi. Recent compania a anunţat deschi­derea primului PHD în provincie, la Palas Iaşi

În România, franciza Pizza Hut este controlată indirect de omul de afaceri Puiu Popoviciu, care controlează şi firma US Food Network, operatorul reţelei KFC.