Toepfer continuă expansiunea: siloz de 18.000 tone în Călăraşi

Autor: Gabriel Razi 21.05.2012

Alfred C. Toepfer International, al doilea jucător de pe piaţa locală a comercianţilor cu materii prime agricole, construieşte în oraşul Călăraşi un siloz cu o capacitate de stocare de 18.000 de tone.

Traderul mai deţine un siloz cu o capacitate de stocare similară la câţiva kilometri spre vest în oraşul Olteniţa. Investiţia în silozul din Calăraşi se ridică la 2,5-3 milioane de euro, potrivit calculelor ZF. Acest siloz poate fi umplut cu grâu recoltat de pe o suprafaţă de 5.000 de hectare.

Silozul aflat în construcţie în prezent marchează şi un nou pas spre finalizarea unui plan gigant de investiţii pentru România anunţat de proprietarul Alfred Toepfer în a doua parte a anului trecut.

Planurile casei de comerţ au prins contur în timp record în condiţiile în care în mai puţin de un an traderul a reuşit să ridice de la zero un alt siloz la Moldova Nouă, să dubleze capacitatea silozului deţinut în oraşul Giurgiu şi să construiască în parteneriat cu o altă companie cel mai mare terminal de export din portul Constanţa. Alfred Toepfer, companie cu afaceri anuale de peste 400 milioane de euro, controlează în România silozuri şi magazii de cereale cu o capacitate de stocare totală de aproape 140.000 de tone.