O companie de transport din Arad, executată silit de Fisc, pentru o datorie de aproape un milion lei

Autori: Szasz Jutka , Marian Buga 22.05.2012

Potrivit anunţului de licitaţie publicat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Arad, în 8 iunie vor fi vândute opt autobuze şi cinci microbuze ale companiei Transdara, care au fost sechestrate, valoarea acestora fiind de peste 1.400.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al DGFP Arad, Călin Arusti, a declarat corespondentului MEDIAFAX că aceste mijloace de transport au fost sechestrate pentru că societatea are datorii către bugetul de stat.

"Societatea se află în proceduri de executare silită, motiv pentru care au fost scoase la licitaţie mai multe mijloace de transport", a declarat Arusti.

Conform datelor publicate pe site-ul ANAF, datoriile Transdara către bugetul de stat se ridicau, la 31 martie 2012, la 985.846 de lei, cea mai mare parte a sumei reprezentând TVA, respectiv 698.893 lei. Dir eferenţa o reprezintă impozit din salarii neachitat statului, dobânzi şi penalităţi.

Compania a câştigat licitaţii organizate de Consiliul Judeţean Arad prin care asigură transportul de persoane pe foarte multe dintre traseele din judeţ.

Potrivit paginii web a companiei, parcul auto este compus din 69 de autobuze şi 40 de microbuze.

Transdara a fost înfiinţată în 1990, pe structura fostei autobaze de călători, având ca obiect de activitate transportul judeţean, interjudeţean şi internaţional de persoane.

Compania gestionează şi fosta autogară de stat din Arad, situată pe Calea 6 Vânători.

Reprezentanţii Transdara nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.