Afacerile Amway România au scăzut cu 14% anul trecut, la 78 milioane lei

Autor: Ioan Dornescu 22.05.2012

Reprezentanţii companiei au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că vânzările s-au plasat la 78 milioane lei în 2011. Amway România a raportat afaceri de 91 milioane lei în 2010, astfel încât rulajul a avut un regres de 14% anul trecut.

"Evoluţia vânzărilor a fost generată de contextul economic actual", a declarat managerul general al companiei, Ioana Enache, răspunzând unei întrebări.

Produsele cosmetice şi de îngrijire personală au generat 41% din rulaj, cele de sănătate şi nutriţie au avut o pondere de 26%, diferenţa de 33% fiind acoperită de produsele pentru îngrijirea locuinţei, potrivit sursei citate.

"Zona de nutriţie s-a menţinut în perioada crizei, iar pentru cea de cosmetice de lux vedem o revenire la începutul acestui an", a spus Enache.

Ea a afirmat că pentru 2012 premisele sunt optimiste, iar compania se aşteaptă la un avans de o cifră al rulajului.

Compania a investit în acest an 370.000 de dolari în amenajarea unui centru de afaceri, dotarea sediului şi o platformă online.

Amway România, parte a companiei americane Amway, şi-a început activitatea în 1997 şi are un portofoliu de peste 450 de produse.

Amway, din grupul Alticolor, a înregistrat vânzări globale de 10,9 miliarde dolari anul trecut.