Hotelurile de lux au compensat gradul mic de ocupare cu scumpiri

Autor: Mirabela Tiron 22.05.2012

Primele patru luni ale acestui an au adus mai puţini clienţi în hotelurile de cinci stele din Capitală, care au reuşit să îşi menţină însă veniturile la nivelul celor din aceeaşi perioadă a anului trecut pe fondul creşterii tarifelor medii la cazare, potrivit datelor de la unii jucători din piaţă.

"Gradul de ocupare mediu al hotelului în primele patru luni a fost de 50%, în uşoară scădere din cauza situaţiei nefavorabile cauzată de vreme în ianuarie şi februarie. Per total putem spune că activitatea a început cu o mică întârziere, însă are aceleaşi caracteristici ca şi cele din 2011", spune Sonia Năstase, general manager al hotelului de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza din Capitală.

Şi Meda Vasiliu, directorul de marketing şi de vânzări al JW Marriott, spune că gradul de ocupare a fost în scădere, ca şi cererea pentru organizarea de evenimente, însă veniturile din primele patru luni au rămas la nivelul celor înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii tarifelor medii la cazare. Pentru 25-26 mai o noapte de cazare într-o cameră dublă deluxe costă 599 de lei (136 de euro) şi 826 de lei (187 de euro) într-o cameră dublă executiv, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com.