Clienţii Tradeville pot miza de joi pe scăderea acţiunilor Facebook, prin intermediul derivatelor

Autor: Stefan Musgociu 24.05.2012

Clienţii casei de brokeraj Tradeville pot miza începând de joi pe scăderea preţului acţiunilor Facebook, prin intermediul tranzacţionării contractelor pentru diferenţă (CFD) cu activ suport pe titlurile celei mai mari reţele sociale.

Tradeville a permis clienţilor să mizeze pe evoluţia acţiunilor Facebook încă de vineri, când au fost listate titlurile companiei pe piaţa Nasdaq, însă erau disponibile derivate în care se putea paria doar pe creştere.

CFD-urile permit deschiderea unei poziţii short, în cazul în care investitorul mizează pe scăderea preţului, şi intrarea long, în situaţia în care se preconizează aprecierea acţiunilor. Aceste intrumente sunt disponibile atât cu marjă de 20% pentru investitorii cu un apetit mai mare pentru risc, cât şi cu marjă de 100% pentru cei conservatori.

Acţiunile Facebook au închis prima zi de tranzacţionare pe Nasdaq uşor peste preţul din ofertă, după intervenţia Morgan Stanley şi a celorlalte bănci de investiţii, care au apărat pragul de 38 de dolari la care reţeaua de socializare a atras, în oferta publică, 16 miliarde dolari.

Ulterior, în şedinţele de luni şi marţi cotaţia a coborât cu peste 18%, însă a revenit miercuri în creştere uşoară şi a închis la 32 de dolari. Cotaţia de la finalul şedinţei de miercuri este cu mai mult de 15% sub preţul de listare.

Suma minimă stabilită de Tradeville pentru deschiderea unui cont de tranzacţionare CFD este 500 euro.

Casa de brokeraj a menţionat înainte de listarea Facebook că vrea să aducă acţiunile companiei pe sistemul alternativ de tranzacţionare de la BVB, unde a mai cotat titlurile altor 19 companii, printre care Apple, Intel, Coca-Cola şi McDonald's.