Cocor aduce un cinematograf cu cinci săli în centrul Capitalei

Autor: Cristi Moga 28.05.2012

Proprietarii magazinului Cocor din cen­trul Capitalei fac o primă schimbare sem­ni­fi­ca­ti­vă în mixul comercial, prin amenajarea unui ci­ne­matograf multiplex cu cinci săli la ulti­mul etaj, la mai puţin de doi ani de la fina­li­za­rea unei investiţii de 24,5 mil. euro în renovarea fostului magazin universal. Astfel, magazinele de la etajul cinci al pro­iec­tului, care comer­cia­li­zau în special produse pen­tru copii, au fost relo­cate sau închise, iar pâ­nă la sfârşitul acestui an în­tregul nivel va fi des­tinat unei zone de diver­tis­ment, formate din ci­ne­matograf, bowling, biliard, loc de joacă şi food-court.

Reprezentanţii Cocor nu au precizat investiţia în această nouă fază a proiectului sau numele companiei care va amenaja şi adminis­tra cinematograful, afirmând doar că acesta "va fi deschis de un operator cu experienţă pe plan internaţional, Cocor fiind prima locaţie aleasă de acesta în România".

În prezent, compania cu cel mai mare număr de cinematografe multiplex de pe piaţa locală este Cinema City, care operează săli în 13 centre comerciale din ţară, iar în curând îşi va face intrarea pe piaţă un operator nou, Village Cinemas, care va deschide primul multi­plex local al companiei în proiectul Palas Iaşi. Un operator care tatonează piaţa locală este firma My Cinemas, controlată de un investitor indian.

Potrivit informaţiilor ZF, investiţia în dota­rea unui cinematograf cu cinci săli s-ar putea ridica la aproximativ un milion de euro.

"Procesul de modernizare va continua în perioada următoare şi pe zona de shopping, unde se urmăreşte îmbogăţirea mixului de retaileri şi servicii adaptate zonei", afirmă reprezentanţii centrului comercial.

După modernizarea finalizată în 2010, rezultatele Cocor nu au fost cele previzionate. Mai mult, în primul trimestru al acestui an cifra de afaceri netă a centrului comercial a scăzut la jumătate, de la 5,8 milioane de lei în 2011 la 2,8 milioane de lei în primele trei luni din 2012, potrivit raportului financiar al companiei.

Cocor are o suprafaţă închiriabilă de 10.000 metri pătraţi. Potrivit celor mai recente raportări, fondul de investiţii Broadhurst, SIF Transilvania şi SIF Muntenia.