Lafarge Ciment a investit 1 mil.euro în echipamente de cercetare, printr-un proiect cofinanţat de UE

Autor: Ioan Dornescu 29.05.2012

Compania Lafarge Ciment (România) a achiziţionat echipamente pentru dotarea a trei laboratoare, prin care pune la dispoziţia clienţilor servicii de cercetare în site, iar valoarea investiţiilor pentru acest proiect, cofinanţat cu fonduri europene, se ridică la 4,4 milioane lei (un milion euro).

În cadrul acestui proiect, compania controlată de producătorul francez de materiale de construcţii Lafarge a achiziţionat 61 de echipamente de înaltă tehnologie, care vor fi utilizate pentru activităţi de cercetare - dezvoltare (inovare de produs şi inovare de proces).

Echipamentele au intrat în dotarea a trei laboratoare din cadrul producătorului de ciment, se arată într-un comunicat Lafarge.

Proiectul a fost derulat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Axa prioritară 2, iar valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de 1,4 milioane de lei.

"Începând din anul 2008, Lafarge şi-a propus o strategie de dezvoltare bazată pe activităţi de cercetare-dezvoltare, punând, astfel, accent pe inovare de produs şi servicii, precum şi implicarea beneficiarului produsului în dezvoltarea mărcii/ produselor finite", se arată în comunicat.

În România, Lafarge este activ pe segmentele ciment, agregate şi betoane, operează 40 de site-uri industriale şi are 1.000 de angajaţi.

Grupul francez este lider mondial în domeniul materialelor de construcţii, are 68.000 de angajaţi şi a înregistrat în 2011 vânzări de 15,3 miliarde de euro.