Constantin: Voi pune bazele centrelor de colectare a legumelor şi a fructelor de la producători

Autori: Szasz Jutka , Liliana Iedu 31.05.2012

Daniel Constantin a spus că va pune bazele centrelor de colectare a legumelor şi fructelor de la producătorii agricoli, deşi ministerului pe care-l conduce i-a fost alocată o cotă mică de către foştii guvernanţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În momentul de faţă suntem pe un buget care nu a pus agricultura în centrul atenţiei guvernamentale. USL a pus-o, însă, alături de energie, ca prioritate, acest lucru însemnând că este prioritate şi în privinţa bugetului. Ca atare, pentru anul acesta mi-am propus să pun bazele la toate programele cuprinse în Programul de guvernare prezentat anul trecut de USL", a declarat Constantin.

În ceea ce priveşte centrele de colectare legume-fructe, ministrul Agriculturii a afirmat că va încerca, prin puţinele resurse pe care le are, ca în acest an să pornească programul, important fiind să se dea câteva exemple de parteneriate public-private.

"Aceste parteneriate să le facem nu neapărat cu societăţile comerciale, ci cu grupurile de producători, cu organizaţiile profesionale, pentru că aici avem un scop dublu: să aducem produsele româneşti - care sunt mult mai bune - mai aproape de consumatori, în supermarket-urile româneşti şi, pe de altă parte, să stimulăm asocierea în agricultură”, a conchis ministrul Agriculturii.

Programul USL conţine un proiect pe termen mediu pentru înfiinţarea de centre de colectare din fonduri UE pentru legume şi fructe.