Aplicaţii pentru telefoane mobile prin care se pot cumpăra bilete sau verifica programul TIFF

Autori: Pacala Dana , Vasile Hotea 01.06.2012

Conform unui comunicat de presă transmis, vineri, de organizatorii TIFF, trei aplicaţii care pot fi descărcate gratuit pe telefoanele mobile îi vor ajuta pe spectatori, printre altele, să găsească rapid locurile de desfăşurare a evenimentelor festivalului, să verifice programul şi chiar să cumpere bilete.

O aplicaţie numită TIFF-ul Vesel este dedicată tuturor posesorilor de smartphone-uri şi îi provoacă pe cinefili să găsească în diverse puncte-cheie din oraş 30 de trailere ale unor filme din cadrul festivalului. Pentru a putea fi vizionate, trailerele vor trebui "deblocate". Deblocarea unui trailer se face automat atunci când, folosind aplicaţia TIFF-ul Vesel, vor fi găsite în locaţiile cheie logo-urile TIFF. Fie care logo TIFF deblochează un trailer, iar cinci trailere diferite colecţionate îi vor aduce user-ului o şansă la tragerile la sorţi pentru unul din cele 50 de premii oferite de TIFF publicului cinefil.

Aplicaţia poate fi accesată pe http://www.seniorinteractive.ro/tiff-ul-vesel/.

Noul site www.tiff.ro, mai atractiv şi mai uşor de utilizat, este disponibil şi în versiunea de mobil, m.tiff.ro, pentru ca spectatorii să poată fi mereu la curent cu tot ce se întâmplă în festival. În plus, posesorii de smartphone-uri vor avea acces la cele mai importante informaţii legate de TIFF (program, locaţii) prin intermediul unei aplicaţii speciale, TIFF 2012, ce poate fi descărcată gratuit din AppStore şi Google Play Store.

O altă aplicaţie gratuită le va arăta tuturor, în orice moment, care sunt punctele de atracţie TIFF din jurul lor. Aplicaţia de Realitate Augmentată TIFF dezvoltată pe platforma Layar va permite oricărui spectator cu smartphone (iOS, Android, Blackberry, Symbian) să vadă locaţiile TIFF din oraş sau din vecinătate, ce se desfăşoară în momentul respectiv în acele locaţii sau programul zilei şi, mai ales, cât de departe sunt şi cum le poate găsi. Totul este "proiectat" live peste ceea ce "vede" camera smartphone-ului, oferindu-i celui care-l utilizează posibilitatea de a accesa mai repede informaţii legate de TIFF.

Cu aplicaţia gratuită Layar poate fi scanat (pozat) oricare dintre posterele oficiale sau logo-ul TIFF. Se va încărca automat Realitatea Augmentată TIFF, care va proiecta live unul din spoturile oficiale. Camera smartphone-ului poate fi orientată spre diferite zone din oraş pentru a vedea ce se petrece în locaţiile TIFF sau ce filme rulează la cinematografele din festival. Cu o atingere a locaţiei TIFF, cinefilii pot afla şi mai multe informaţii sau merge direct pe site-ul mobil m.tiff.ro sau chiar cumpăra bilete la concertele TIFF, direct de pe telefon. Raza standard pe care acţionează aplicaţia este 1,5 kilometri, dar poate fi modificată.

În plus, tot datorită Realităţii Augmentate, publicaţia AperiTIFF va oferi în premieră, pe lângă informaţii şi cronici de film, trailere care vor rula automat când camera smartphone-ului va încadra prima pagină din AperiTIFF. Acolo unde se găsesc stickere cu logo-ul "View with Layar" înseamnă că în Realitatea Augmentată pe spectatori îi aşteaptă informaţii în plus, trailere şi ştiri legate de TIFF.

Cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) începe vineri, la Cluj-Napoca, şi se va desfăşura până în 10 iunie.