Miliardarul american George Soros preia o televiziune locală cu plată din Brazilia

Autor: Andreea Mindrila 03.06.2012

George Soros, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori din lume, va prelua controlul asupra Sunrise Telecomunicacoes, o companie TV locală cu plată din Sao Paulo, Brazilia.

Anatel, autoritatea braziliană de reglementare din domeniul telecomunicaţiilor, a anunţat recent că i-a dat permisiunea fondului de hedging Soros Fund Management să preia controlul asupra operatorului TV înaintea unei licitaţii importante. În urma licitaţiei care va avea loc în această lună şi prin care se vor acorda licenţe de difuzare se estimează că sectorul telecomunicaţiilor va cunoaşte un avânt.

Ziarul brazilian Valor Economico a anunţat în această săptămână că Soros intenţionează să investească 250 milioane de dolari în această companie, care operează în 12 regiunii din Sao Paulo, al şaptelea oraş după numărul locuitorilor din lume.

Soros Fund Management nu a fost disponibil pentru comentarii, scrie Financial Times.

Investiţiile realizate de compania condusă de miliardarul american vin în contextul în care Brazilia se pregăteşte să organizeze o licitaţie pentru o reţea 4G în această lună.

Câştigătorii licitaţiei trebuie să ofere până în luna aprilie a anului viitor servicii wireless avansate în şase oraşe care vor găzdui Cupa Confederaţiilor de fotbal, înaintea finalei Cupei Mondiale de fotbal FIFA din 2014. De asemenea, câştigătorii acestei licitaţii trebuie să asigure aceste servicii în toate cele 12 oraşe gazdă ale Cupei Mondiale.

Îmbunătăţirea sistemului de telecomunicaţii şi a accesului la internet, în special în mediul rural şi în zonele mai sărace ale ţării, a devenit o prioritate în mandatul preşedintelui Dilma Rousseff.

Prin adoptarea recentă a planului naţional privind telecomunicaţiiile, guvernul s-a angajat să investească 500 milioane de dolari pe an până în 2014 pentru a extinde reţeaua de Internet de mare viteză de un megabit pe secundă în toată Brazilia.

Segmentul de Internet Mobil este unul foarte atractiv în această ţară, unde cei mai mulţi consumatori din clasa de mijloc îşi pot permite să-şi cumpere primul smarte phone, dar mulţi oameni nu îşi pot achiziţiona încă un computer.

Presa locală a anunţat de asemenea că Soros ar putea fi interesat să investească în Haztec Tecnologia E Planejamento Ambiental, o companie braziliană care oferă servicii în sectorul mediului înconjurător.