KLG extinde depozitele de lângă Bucureşti cu o hală de 10.000 mp

Autor: Bogdan Alecu 04.06.2012

Subsidiara locală a operatorului logistic olandez KLG Europe, cu afaceri anuale de circa 20 mil. euro în România, a revenit asupra planurilor de investiţii în extinderea capacităţilor de depozitare, după ce anul trecut acestea au fost puse în "stand-by" din cauza situaţiei economice a zonei euro.

"Am demarat proiectul care va depăşi suma de 5 milioane de euro. Vom construi în prima fază 10.000 de metri pătraţi şi apoi faza imediat următoare încă 10.000 de metri pătraţi. Suntem deja în discuţii cu constructorii şi aplicăm pentru autorizaţii. În acelaşi timp, vom demara discuţiile pentru construirea unui hub logistic în zona Turda/Cluj, unde deţinem 6,5 hectare lângă autostradă", a declarat Dragoş Geleţu, director general KLG Europe România şi acţionar minoritar în companie.

KLG a investit pe piaţa locală peste 25 mil. euro în 2010, când a preluat un depozit cu o suprafaţă totală de 125.000 mp, acesta reprezentând un activ recuperat intrat în portofoliul unei bănci.

Businessul diviziei locale a KLG Europe a înregistrat în 2011 o creştere de 30% faţă de anul anterior, de la 15,5 mil. euro la 20 mil. euro. În ceea ce priveşte afacerile din acest an, oficialii companiei estimează o nouă creştere de 20%, la 24 de milioane de euro.

Numărul de transporturi operate de companie a atins anul trecut nivelul de 120.000.

"Nu am pierdut clienţi şi chiar pe fondul scăderii volumelor celor existenţi am reuşit să contrabalansăm cu clienţi noi. În prezent avem peste 600 de clienţi cu trafic regulat, în creştere cu 27% faţă de anul trecut. Tendinţa a fost de scădere a capacităţilor de depozitare, comenzi şi transporturi cu volum mic şi frecvenţă mare. Ca de fiecare dată, şi mai ales în condiţiile actuale, partea de FMCG şi în special de «food» a rămas în top", a spus Geleţu.

Şeful KLG România spune că se observă în piaţă o creştere a frecvenţei transporturilor, dar şi o scădere a volumelor transportate pe măsură ce firmele doresc un stoc cât mai mic.

"Din păcate nu se simte o revenire a pieţei în general. Volumele au crescut în martie, pe fondul aprovizionării pentru perioada de Paşte, dar apoi trendul a devenit iar descrescător. Este adevărat că lovitura grea şi de început de an ne-a dat-o iarna, care a afectat jumătate de ianuarie şi februarie. De asemenea, cea mai mare ameninţare o vedem în incertitudinile vizavi de criza din zona euro care ne taie optimismul pentru investiţii şi ne face să fim mai precauţi ca niciodată", a spus şeful KLG.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei de logistică din acest an, şeful KLG Europe România speră "la o stabilizare a volumelor şi nu într-un trend continuu descrescător. Predictibilitatea şi stabilitatea cursului euro-leu pe termen măcar mediu vor fi de asemenea un real ajutor". Compania deţine la nivel naţional şapte hub-uri, inclusiv în Timişoara, Târgu Secuiesc, Constanţa şi Bacău.