Ministrul Transporturilor spune că se doreşte realizarea unei ieşiri pentru Cugir de pe Autostrada Orăştie-Sibiu

Autori: Szasz Jutka , Dan Lungu 05.06.2012

Ovidiu Silaghi a spus că a venit să viziteze acest şantier al lotului 1 al autostrăzii Orăştie - Sibiu în urma solicitării Primăriei Cugir ca şi acest oraş să fie legat la autostradă printr-o ieşire şi o intrare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu erau prevăzute în proiectarea iniţială ieşire şi intrare pentru oraşul Cugir. Este prevăzută la o comună care are sub 3.000 de locuitori, nu mi se pare logic să nu avem o ieşire pentru oraşul Cugir, care are peste 30.000 de locuitori. Vom iniţia discuţiile cu proiectantul şi cu finanţatorul şi o soluţie tehnică simplă se poate rezolva. Suntem aici ca să rezolvăm această problemă", a spus Silaghi.

Ministrul Transporturilor a vorbit şi despre stadiul lucrărilor pe acest tronson de autostradă, spunând că a avut discuţii cu reprezentanţii firmei de construcţii care execută investiţia, iar aceştia i-au spus că este realizată în proporţie de 16 la sută.

"Lucrările sunt executate în proporţie de 16 la sută, dânşii speră să nu aibă întârzieri şi termenul de aprilie 2013 să fie respectat. Sunt întârzieri din cauza vremii, dar ei lucrează în trei schimburi, ceea ce e mai rar în domeniu, tocmai pentru a recupera aceste întârzieri", a afirmat Silaghi.

Lotul 1 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu are o lungime de peste 24 de kilometric şi este realizată de SC Strabag SRL.

Valoarea investiţiei este de peste 166 milioane de euro.