Altex a luat director de HR de la Henkel

Autor: Cristina Rosca 05.06.2012

Retailerul de electronice, electrocasnice şi produse IT Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, a numit-o pe Adina Şandor în poziţia de director de HR începând cu data de 1 iunie. Ea are peste 7 ani de experienţă în domeniul resurselor umane, lucrând anterior pentru compania de recrutare Lugera and Makler şi pentru producătorul de bunuri de larg consum şi materiale de construcţii Henkel.

Adina Şandor şi-a început cariera în cadrul companiei de recrutare Lugera & Makler, ajungând în scurt timp senior consultant. Ulterior, începând din septembrie 2008, ea s-a alăturat companiei Henkel Ro­mânia, unde a ajuns să conducă divizia de dezvoltare şi recrutare şi a gestionat proiecte atât în România, cât şi la nivel sub-regional.

Absolventă a Facultăţii de Litere şi a celei de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii din Oradea, ea a urmat cursuri de formare în analiză tranzacţională şi coaching cognitiv comportamental.

"Munca în retail este o provocare pentru orice mana­ger, întrucat rata de negociere şi ritmul de acţiune este mai ridi­cat decât în oricare altă industrie. În munca mea am în vedere atragerea şi gestionarea talentelor, dezvoltarea lor profesională, motivarea şi retenţia colegilor în cadrul organizaţiei, precum şi implementarea unei strategii de resurse umane aliniate la nevoile unui business de amploarea Altex", a declarat Adina Sandor.

Altex, cel mai mare retailer de electronice şi electro­casnice de pe piaţa locală, potrivit datelor deţinute de ZF pentru 2011, deţine o reţea de 90 de magazine şi circa 1.500 de angajaţi.

Retailerul, controlat de antreprenorul local Dan Ostahie, a terminat 2011 cu vânzări de peste 200 de milioane de euro, potrivit informaţiilor furnizate de proprietar la finele anului trecut. Pe această piaţă mai activează companii precum Domo şi Flanco.