Şeful C&A conduce la 30 de ani un business de 50 mil. euro

Autor: Cristina Rosca 06.06.2012

Cristian Codrea (30 de ani) conduce încă de la intrarea pe piaţă în 2009 businessul retailerului de îmbrăcăminte C&A, unul dintre cele mai mari de pe piaţa de îm­brăcăminte din România. El lucrează însă pentru retailerul olandez din 2008, cu un an înainte de intrarea pe pia­ţa locală.

"M-am angajat ini­ţial în C&A Austria, însă încă de atunci ştiam că voi veni ulterior să conduc operaţiunile locale ale companiei", afir­mă românul. Acum C&A deţine pe piaţa locală o reţea de 22 de magazine şi afaceri de 40-50 de milioane de euro, potrivit estimărilor Ziarului Financiar.

Codrea, absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din Viena, a lucrat iniţial în cadrul unei companii austriece de mase plastice, Plastoplan. Aici el s-a angajat încă din timpul facultăţii şi a rămas timp de mai mulţi ani, punând chiar bazele sub­sidiarei din România a Plastoplan.

Unul dintre avantajele sale a fost faptul că vorbea fluent atât româna, cât şi germana, cunoscând bine termenii tehnici. Codrea a absolvit şcoala generală la Viena, liceul l-a făcut în România, iar apoi s-a întors în Austria pentru studii universitare. În final s-a întors în România cu retailerul olandez de îmbrăcăminte.

Citiţi materialul intergral pe www.zfcorporate.ro

Cum a ajuns un român directorul reţelei locale a gigantului C&A?