Transporturile deschid integral traficul pe Centura Aradului la standard de autostradă

Autor: Gabriel Razi 06.06.2012

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, instituţie din subordinea Ministerului Transporturilor, anunţă că s-a deschis traficul pe varianta de ocolire a municipiului Arad în lungime de 12,2 kilometri, pe ambele căi de circulaţie.

Varianta de ocolire a Aradului, construită la standard de autostradă, şi-a domolit ritmul de construcţie în ultimele luni. Dacă în perioada 1 noiembrie-1 februarie avansase ccel mai mult în ceea ce priveşte stadiul fizic, cu aproape 14%, în perioada februarie-aprilie avansul a fost mult mai mic, de numai 3%. În decembrie anul trecut a fost deschis traficul pe o singură cale de rulare pe primii 11,3 kilometri şi pe ambele căi de rulare pe următorul kilometru. La începutul lunii mai stadiul de finalizare a lucrării era de 88%.

Lucrările de construcţie, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro au fost executtate de spaniolii de la FCC Construccion şi de austirecii de la PORR Bau. Jumătate din banii pentru acest proiect au venit de la Uniunea Europeană, restul fiind susţinut cu fonduri de la bugetul de stat.

Lucrările pentru varianta de ocolire a Aradului au început la sfârşitul lunii august 2009 iar finalizarea integrală a lucrărilor este estimată pentru sfârşitul lunii iunie.