Ponta cere Finanţelor să asigure fonduri pentru organizarea în România a CE de handbal feminin

Autor: Ovidiu Bărbulescu 06.06.2012

Guvernul va sprijini organizarea în România, în luna decembrie, a Campionatului European de handbal feminin, a declarat premierul Victor Ponta, care i-a solicitat ministrului Finanţelor, Florin Georgescu, să acorde suportul necesar Federaţiei Române de Handbal pentru a putea organiza acest eveniment.

"Avem şi o veste bună, sigur, pentru iubitorii de sport. Sigur, o veste proastă pentru ministrul de Finanţe. Se pare că în decembrie - preşedinţele Gaţu m-a informa - putem să organizăm în România Campionatul European de handbal feminin, ceea ce ne-ar prinde foarte bine, mai ales după veşti destul de proaste din sport. Să avem un mare eveniment în România este un lucru foarte bun şi o să rog, domnule ministru, să sprijiniţi Federaţia Română de Handbal şi Autoritatea pentru Sport să nu ratăm această oportunitate", i-a spus Ponta ministrului Finanţelor, la începutul şedinţei de guvern.

Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că România şi-a depus candidatura pentru organizarea turneului final al CE feminin din luna decembrie, după ce Olanda a anunţat că renunţă.

În urma anunţului de luni al Olandei, conform căruia renunţă la organizarea turneului final al CE feminin din 2012, mai multe naţiuni s-au arătat interesate de preluarea competiţiei.