Numărul sacrificărilor a scăzut în aprilie la păsări şi a crescut la bovine, porcine şi ovine

Autor: Emil Popescu 07.06.2012

Numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 66,7%, respectiv cu 51,1%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10%, respectiv cu 9,1%. În luna aprilie 2012, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 12% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 43,8%, respectiv cu 41,3%. În aprilie sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 72,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 21,8%, respectiv cu 18,8%.

În ceea ce priveşte ovinele şi caprinele, sacrificările şi greutatea în carcasă au crescut de 11,4 ori, respectiv de 10,1 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care deţin o pondere de 1,3% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au crescut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă, cu 19,5%, respectiv cu 38,5% .

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 19,4%, respectiv cu 16,9%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 95,3% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut la numărul de păsări sacrificate cu 1,8%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 2,1%.

Faţă de aprilie 2011 numărul animalelor şi păsărilor sacrificate a scăzut la bovine şi ovine şi caprine, iar la porcine şi păsări a crescut. Greutatea acestora în carcasă a scăzut la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi păsări a crescut.

În perioada aprilie 2011 - aprilie 2012 cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă a animalelor sacrificate s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.