Record de audienţă la finala "MasterChef": 4 milioane de telespectatori au urmărit Pro TV

Autor: Madalina Cerban 07.06.2012

Marea finală a emisiunii "MasterChef", în care Petru Buiuca a fost desemnat primul "MasterChef" al României, a înregistrat un record absolut de audienţă, fiind urmărită miercuri seară de aproape 4 milioane de telespectatori, informează Pro TV.



Seara de miercuri a fost una incendiară la Pro TV. Marea finală "MasterChef" a strâns la un loc mulţi invitaţi, vedete, probe care mai de care mai dificile, mult suspans şi foarte mulţi telespectatori.

Ediţia de miercuri a emisiunii a înregistrat un record de audienţă, astfel că aproape 4 milioane de telespectatori la nivelul întregii ţări urmăreau "MasterChef" în minutul de maximă audienţă, 22.26, atunci când Pro TV înregistra un vârf de audienţă pe publicul comercial de 28,5 puncte de rating şi 57,7% cotă de piaţă, adică de aproape 10 ori mai mult decât Antena 1, care avea 2,9 puncte de rating şi 5,9% cotă de piaţă.

Întreaga ediţie "MasterChef" de miercuri seară a fost lider incontestabil de audienţă pe toate categoriile de public, pe întregul intervalul 20.23 - 22.30. Pe publicul comercial - din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani -, Pro TV a fost lider cu o audienţă medie de 19,4 puncte de rating şi 43,7% cotă de piaţă, urmat de Antena 1 cu 3,5 puncte de rating şi 8% cotă de piaţă. Şi pe publicul din mediul urban Pro TV a fost lider cu o medie de 15,4 puncte de rating şi 31,7% cotă de piaţă, faţă de Antena 1 care obţinea în acelaşi interval 3,4 puncte de rating şi 7 procente din cota de piaţă. Pro TV a ocupat locul fruntaş şi la nivelul întregii populaţii a ţării, cu o audienţă medie de 14,5 puncte de rating şi 30,8% cotă de piaţă, în vreme ce Antena 1 se clasa a treia, după Kanal D, cu 3,3 puncte de rating şi 7 procente din cota de piaţă.

Miercuri seară, la Pro TV, a fost ales primul câştigător al "MasterChef" România, Petru Buiuca, cel care a plecat acasă cu trofeul şi marele premiu de 50.000 de euro. Competiţia a fost una strânsă, mai ales că cei mai buni dintre cei mai buni s-au înfruntat în ultimele etape ale show-ului. Mimi, Petru, Bogdan şi Alex au fost ultimii patru concurenţi care miercuri seara au trecut prin probe de foc, au gătit preparatele favorite ale lui Horia Brenciu, Smiley, Alex Velea şi Andi Moisescu şi au trecut prin emoţii de nedescris. Primul care a plecat a fost Bogdan Alexandrescu, eliminat la proba cu vedete, după care a urmat Alex Petricean, astfel că duelul final s-a dat între Mimi şi Petru. Decizia juriului a fost greu de luat, mai ales că spre final au avut în faţa lor pe cei mai buni concurenţi.

Măiestria, preparatele corecte, constanţa şi pasiunea i-au adus pe cei doi până la ultima probă a show-ului. Cei trei juraţi au decis că premiul cel mare trebuie să ajungă la Petru, cel care în clipa în care şi-a auzit numele a sărit de bucurie şi a început să plângă copleşit de emoţii.

"În momentul în care am aflat că sunt câştigătorul, m-am blocat. Pur şi simplu senzaţia este una cuprinzătoare. Este incredibil cum eu am reuşit să trec de la a vedea concursuri de bucătarie la TV direct la câştigarea celui mai tare concurs dintre ele. E fenomenal. Te blochezi instant. Aşa a fost şi la mine", a spus Petru. Acesta a mai mărturisit că cel mai greu în concurs i-a fost în clipa în care şi-a văzut persoanele dragi intrând în platou. Totodată, ei au fost cei care i-au dat forţa să se concentreze mai departe. "Cel mai dificil moment pentru mine a fost când au venit familiile noastre. Nu aş fi reacţionat bine la o eliminare în faţa lor. Şi mi-a fost cel mai frică la proba sub presiune cu peştii. Îmi era frică să nu fiu eliminat", a spus acesta.

Petru Buiuca are 23 de ani şi a crescut în Constanţa. El locuieşte în prezent în Bucureşti, unde a venit odată cu admiterea la o facultate cu profil economic. Petru lucrează ca office manager la un birou de arhitectură. Cu toate acestea, gătitul este marea sa pasiune. Spune că întotdeauna i-a plăcut să gătească şi îşi aminteşte că la vârsta de 5 ani se ducea în bucătărie şi îşi ajuta tatăl la gătit.

Când avea vârsta de 9 ani şi mamei sale i-a fost rău, Petru s-a văzut nevoit să o ajute şi a încălzit lapte pentru ea. Deşi aragazul i se părea un monstru, a încălzit laptele şi i-a pus şi scorţişoară, devenind astfel eroul mamei lui. De atunci, spune Petru, nu a mai ieşit din bucătărie.

A învăţat să gătească singur şi mărturiseşte că îşi doreşte ca în curând să mănânce şarpe, homar gigant şi tarantule. Găteşte orice şi spune că în momentul în care vede ingredientele îi vin în minte multe reţete. Petru mai spune că iubeşte atât de mult gătitul încât şi noaptea visează că scrie reţete.

Cel mai mult îi place să gătească preparate cu şofran. "«MasterChef» pentru mine înseamnă, în sfârşit, locul în care văd oameni pasionaţi de mâncare, de inovaţie în bucătărie, oameni care să îşi lase sufletul în farfurie şi să îl împărtăşească celorlalţi, oameni care vor să se autodepăşească în bucătărie", mai spune Petru.