Sute de motociclişti vor participa la o paradă pe străzile din Mamaia şi Constanţa

Autor: Cătălin Legănel 09.06.2012

Parada face parte "Seawolves Bike Fest - Mamaia 2012", manifestare dedicată iubitorilor de motociclete şi aflată la cea de-a cincea ediţie pe litoral.

Evenimentul, la care sunt aşteptate să participe peste 3.000 de persoane, are loc în Campingul "Tabăra Turist" din Mamaia, unde, până duminică, vor avea loc concerte de muzică rock şi blues, concursuri moto, parada moto, artificii şi alte surprize.

"Evenimentul îşi propune ca, pe parcursul a trei zile, să-i reunească la început de sezon estival pe pasionaţii de motociclete şi de muzică rock şi blues, pe tinerii care pot învăţa să aprecieze muzica de calitate şi pe toţi cei care doresc să intre în contact cu fenomenul moto. Pentru a atrage cât mai mulţi participanţi, în fiecare an am adus nume sonore din muzica rock - Cargo, în 2009, Iris şi Nightlosers în 2010, Compact în 2011 şi Zdob şi Zdub în acest an", a declarat Emil Mihăilescu, reprezentant al Asociaţiei de Tineret "Seawolves" Constanţa.

Parada motocicliştilor va avea loc sâmbătă, între orele 13.00 şi 14.00, punctul de plecare fiind Campingul "Tabăra Turist", traseul urmând apoi bulevardul Mamaia - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - City Mall - Dacia - bulevardul Tomis - Miga - bulevardul Ferdinand - bulevardul I.C.Brătianu - I.C.I.L. - bulevardul 1 Decembrie - Casa de Cultură - Dacia - Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - Bulevardul Mamaia - Camping "Tabăra Turist".

Parada este organizată cu sprijinul poliţiştilor rutieri constănţeni, care spun că scopul acţiunii este de a promova o conduită responsabilă în rândul motocicliştilor şi mopediştilor, dar şi de a atrage atenţia şoferilor asupra conştientizării prezenţei în trafic a utilizatorilor de vehicule moto, precum şi a regulilor care trebuie respectate pentru convieţuirea în condiţii de siguranţă.

"Apreciem faptul că prin desfăşurarea activităţilor preventiv-educative pe care le desfăşoară poliţiştii rutieri se va reuşi sporirea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţul Constanţa", spun poliţiştii constănţeni.

Manifestarea este sprijinită şi de Asociaţia Litoral - Delta Dunării.

"Asociaţia Litoral - Delta Dunării sprijină acest eveniment, pentru a treia oară consecutiv, deoarece promovarea oricărei acţiuni desfăşurate pe litoralul românesc este o modalitate în plus de a atrage cât mai mulţi turişti, atât în timpul sezonului, dar mai ales la început de sezon", a precizat preşedintele asociaţiei, Corina Martin.